Biografi Rossa Dalam Bahasa Sunda

Posted on

DETALOG.COM – Biografi adalah suatu tulisan yang berisikan mengenai kisah tentang kehidupan suatu orang. Biografi sendiri menceritakan berdasarkan dari kegiatan hidupnya seseorang misalnya tanggal lahir,alamat,nama orang tua,riwayat pendidikan,peristiwa penting dalam kehidupan seseorang,atau peristiwa menarik kehidupan sehari-hari,jasa,hasil karya sampai meniggalnya seseorang.

Biografi bisa merujuk pada seorang tokoh atau idola yang memberikan pengaruh besar atau memberikan banyak perubahan dan apa yang dilakukannya bisa dijadikan panutan. Karena itu, dibuatlah sebuah biografi yang bertujuan untuk memberitahukan pada banyak orang mengenai perjalanan hidupnya.Biografi biasanya dibuat dalam sebuah buku, namun ada juga biografi singkat yang tidak menceritakan begitu banyak perjalanan hidup tokoh atau idola. Biografi pada umumnya yang kita temui biasanya menggunakan bahasa indonesia atau bahasa inggris, tapi ada juga loh biografi yang menggunakan bahasa sunda.

Bahasa Sunda

Bahasa sunda adalah bahasa daerah yang dipakai di Jawa Barat, sebagian Jawa Tengah sebelah barat dan sebagian lagi Daerah khusus Ibu Kota Jakarta. Bahasa sunda termasuk keluarga bahasa Hes-peronesia, cabang bahasa Indonesia Barat.

Berikut contoh biografi salah satu diva Indonesia “Rossa” dalam bahasa sunda yang dilansir dari wikipedia

Rossa ngabogaan ngaran lengkep Sri Rossa Rosalina Handiyani, lahir di Sumedang, Jawa Kulon, 9 Oktober 1978. Penyanyi anu ngahontal gelar sarjana ti jurusan FISIP Universitas Indonésia dina Pébruari 2002 ieu mangrupa penyanyi aliranna pop anu kungsi jadi pamajikan Yoyo, salah saurang anggota grup Band Padi, sarta meunang budak nu dingaranan Rizky Wiati Ramadan.

Karir
Saprak umur 10 taun, Rossa geus dirérét ku produser rékaman.Sanggeus éta ngaluarkeun albeum barudak, nu judulna Untuk Sahabatku (1988).Eusina lagu barudak anu musikna dipigawé Franky Sahilatua, James F Sundah, Uce F Tekol, Areng Widodo sarta Alex Lia.Bakat nembangna mangrupa turunan ti indungna, Eni Kusmiani, nu keur ngorana aktif dina kagiatan tembang Cianjuran.

Karir Rossa, nu ceunah keur leutikna resep kana maén kaléci sarta langlayangan ieu bisa kaitung gancang.Sabot masih kénéh sakola di SMUN 1 Sumedang, Rossa balik deui ngaluarkeun album laris, Nada-Nada Cinta (1996).Albeum Rossa anu dijual ieu, bisa disebut suksés, nepi ka 200 rebu gebing.Tangtuna, harita Rossa téh jadi dipikaresep babaturanna, manéhna minton di TV, sarta laguna jadi karesep di pantaran rumaja.

Sanggeus namatkeun SMU, Rossa menang kasempetan kuliah di FIKOM Universitas Indonésia sarta ayeuna geus menang gelar sarjana.Eukeur panyusunan skripsina, Rossa milih téma ngeunaan hubungan wartawan, artis, sarta manajer artis.Rossa ngaku yén manehna resep lagu-lagu slow sarta lagu sedih. Albeumna nu katilu, Tegar (2000) jieunan Melly Goeslaw, lagu kasebut ogé jadi téma lagu dina sinétron arahan Putu Wijaya, ”SUAMI, ISTRI DAN DIA” nu dipintonkeun di stasiun TV, RCTI.Hal éta nganteurkeun Rossa jadi salah sahiji artis anu super sibuk.Mimiti jadi béntang tamu di acara TV, acan paménta pikeun minton di sababaraha daérah.

Rossa ogé kungsi jadi wawakil Indonésia pikeun nuturkeun Féstival Musik Vietnam My Love, 26-29 Oktober 2000.Kasuksesan karir solo Rossa nyieun manéhna dipercaya pikeun mawakeun soundtrack film réligi, Ayat-Ayat Cinta.Dibantuan ku artis Melly Goeslaw, Rossa ngaluarkeun album OST Ayat-Ayat Cinta 2008.

Advertisements